Pos Laju Tracking: Semakan Status Parcel Secara OnlinePos Laju Tracking: Semakan Status Parcel Secara Online

Pos Laju Tracking: Semakan Status Parcel Secara Online. Korang pernah ada masalah ketka nak buat tracking parcel anda melalui laman portal rasmi Pos Laju. Bagi korang yang pernah menghadapi masalah tidak dapat mengesan keberadaan ataus status parcel anda, masalah tersebut terjadi kerana laman sesawang rasmi mengalami masalah server dan sebagainya.

Seiring dengan perkembangan teknologi, rakyat Malaysia kini sudah boleh bershopping secara Online, maka permintaan untuk penghantaran barang juga semakin meningkat.

Bagi mereka yang ingin membuat parcel tracking mengunakan laman sesawang rasmi Pos laji, anda boleh mengunakan sistem Track Trace v2. Anda juga boleh mengunakan perkhidmatan ini di laman rasmi  Pos Laju.

Pos Laju Tracking: Semakan Status Parcel Secara Online

Pos Laju Tracking: Semakan Status Parcel Secara Online.
Jika anda menghadapi masalah untuk membuat tracking mengunakan laman rasmi Pos Laju, anda juga boleh mengunakan alternatif lain iaitu mengunakan Pos Laju Tracking Express Tracking.

Pos Laju Tracking: Semakan Status Parcel Secara Online
Selain mengunakan itu, disini, kami ingin memberi beberapa alternative lain jika anda ingin mengesan parcel anda.

Alternatif 1 (https://www.tracking.my/)

Cara Membuat Tuntutan Bagi Barang Yang Dihantar Hilang.
Siapa pernah ada pengalaman bila barang yang korang hantar hilang. Apa yang akan anda buat jika perkara ini terjadi kepada ada.

Jika perkara seperti di atas terjadi kepada anda, jangan panik atau takut kerana anda boleh membuat tuntutan bagi barang yang hilang.

Anda cuma perlu pergi ke pejabat pejabat pos dan mengisi borang bagi barang yang hilang.

Sebelum pembayaran balik atas barang yang hlang, pihak pejabat pos akan membuat semakan dan pengesahan barang anda hilang sebelum mereka membuat pembayaran balik. Pihak Pejabat Pos akan membuat pembayaran balik mengunakan cara memasukkan secara terus pembayaran ke akaun anda.

Sebagai peringatan, pihak Pejabat Pos tidak akan membayar keseluruhan jumlah ganti rugi. Bayaran ganti rugi cuma hanya akan dibayar beberapa peratus sahaja daripada jumlah keseluruhan barang yang hilang.

Semoga perkongsian Pos Laju Tracking: Semakan Status Parcel Secara Online ini bermanfaat kepada anda.

-->

1 comment... add one now

mrhanafi mrhanafi 7 March 2018 at 22:05
kalau ada panduan begini rasa mudah