Semakan Keputusan Rayuan Kedua Tingkatan 1 dan 4 MRSM 2018Semakan Keputusan Rayuan Kedua Tingkatan 1 dan 4 MRSM 2018. Kepada semua pelajar yang telah membuat rayuan permohonan untuk masuk ke Maktab Rendah Sains MARA samada permohonan rayuanbagi tingkatan satu (1) atau tingkatan empat (4), anda kini boleh membuat semakan keputusan rayuan pada tarikh yang telah ditetapkan di bawah.

Kepada pemohon yang berjaya, pemohon akan dimaklumkan dahulu melalui sistem pesanan ringkas (SMS) dan pemohon boleh mencetak surat tawaran dengan melayari pautan yang telah disediakan dibawah.

Semakan Keputusan Rayuan Kedua Tingkatan 1 dan 4 MRSM 2018.
Kepada pemohon yang telah menerima sistem pesanan ringkas mengenai keputusan rayuan, anda perlu mengesahkan samada anda menerima atau menolak tawaran kemasukan ke Maktab Rendah MARA (MRSM) selewatnya pada tarikh 20 Februari 2018.

Pendaftaran kemasukan ke Maktab Rendah Sains MARA (MRSM) bagi sesi rayuan kedua ini akan dibuat pada 21 Februari 2018 bersamaan hari Rabu bagi semua sekolah MRSM kecuali MRSM Kota Kinabalu, MRSM Gerik, MRSM Gerik, MRSM Merbok dan MRSM Kuala Berang. Pendaftaran bagi MRSM yang telah dinyatakan di atas akan dilakukan pada 27 Februari 2018 bersamaan dengan hari Selasa.
Semakan Keputusan Rayuan Kedua Tingkatan 1 dan 4 MRSM 2018


Semakan Keputusan Rayuan Kedua Tingkatan 1
Sila layari pautan di bawah untuk menyemak keputusan rayuan dan mencetak surat tawaran.
Semakan Keputusan

Semakan Keputusan Rayuan Kedua Tingkatan 4
Sila layari pautan di bawah untuk menyemak keputusan rayuan dan mencetak surat tawaran.
Semakan Keputusan

Maklumat Tambahan

  • Keputusan bagi permohonan rayuan adalah berdasarkan kepada kekosongan setelah pendaftaran pelajar ke Maktab Rendah Sains Mara (MRSM).
  • Kepada pemohon yang tidak berjaya, pelajar/pemohon boleh mencuba alternate lain dengan menghantar permohonan mengunakan surat rasmi secara bertulis kepada pihak MARA seperti dalam panduan pengambilan dan penempatan murid. Sila klik sini untuk panduan menulis surat kepada pihak MARA.

Semoga perkongsian Semakan Keputusan Rayuan Kedua Tingkatan 1 dan 4 MRSM 2018 ini bermanfaat kepada anda
-->

0 comment... add one now